Uusimmat Koronatiedotteet

22.1.2021

Uusimmat Koronatiedotteet Etelä-Karjalan alueelle:

linkki uusimpaan tiedotteeseen


EKSOTEN Tilannekuvaryhmän suosituksen mukaisesti myös PaSa Bandyn juniorien ottelut Etelä-Karjalassa on peruttu 28.2.2021 asti. 


ote eksoten tilannekuvaryhmän suosituksista:

"Liikuntaharrastamiseen liittyvät suositukset/linjaukset
Etelä-Karjalan maakunnan alueella pyritään turvaamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja harjoittelu mahdollisimman pitkään hygieniaohjeet ja lajiliittojen ohjeet huomioiden. Alueelliset suositukset säilyvät muutoin samoina, mutta suosituksia täsmennetään liikuntaharrastamiseen ja pelaamiseen liittyen seuraavasti:

Lapset ja nuoret
Alueellinen tilannekuvaryhmä suosittelee, että lasten ja nuorten pelitoimintaa, leirimatkoja tai vastaavaksi luettavia ei tehtäisi maakunnan sisällä eikä muiden maakuntien välillä.

Aikuiset
Sisätiloissa tapahtuvaa aikuisten (yli 20-vuotiaiden) ryhmäharrastustoimintaa ei suositella joukkue- ja kontaktilajeissa. Suositus on voimassa 28.2.2021 asti, ellei valtakunnan tasolta tule tarkennuksia.

Harjoittelu voidaan sallia olympiakomitean linjauksen mukaisesti SM- ja 1 divisioona-tasoille sekä maajoukkueurheilijoille. Samoin peli-/ottelutoiminta on mahdollista SM- ja 1-divisioonatason urheilijoille sekä U20-sarjalle.

Aikuisten eli yli 20-vuotiaiden joukkuelajeissa on mahdollista harjoitella ulkotiloissa kokoontumisrajoitukset ja terveysturvallisuusohjeet huomioiden.

- Alueen palloiluseurat ovat pyytäneet tulkintaa siihen, luokitellaanko ns. kuplahallit sisä- vai ulkotilaksi. Lähtökohtaisesti katsoisin ne rajatuiksi sisätiloiksi, toteaa Tuula Karhula.

Kokouksessa annetut suositukset on valmisteltu Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien liikuntatoimien sekä paikallisilta urheiluseuroilta tulleiden palautteiden mukaan. Tilannekuvaryhmä piti niitä tarkoituksenmukaisina täsmennyksinä jo olemassa oleviin suosituksiin. Tilannekuvaryhmä muuttaa suosituksia ja ohjeita tilanteen niin edellyttäessä.

Edellä kuvatut suositukset ovat voimassa, mikäli valtakunnan tasolta ei saada muuta ohjeistusta. Etelä-Karjalasta on vedottu siihen, että mm. pelaamiseen liittyviin kysymyksiin otettaisiin kantaa Sosiaali- ja Terveysministeriön ja THL:n taholta. Toistaiseksi linjauksia ei ole saatu.

Edellä mainituilla suosituksilla pyritään turvaamaan harjoittelumahdollisuudet ja harrastaminen. Näillä toimilla voidaan välttää se, ettei lasten ja nuorten pelimatkoilta tule altistuksia ja uusia tautiketjuja alueellemme."
THL on linjannut maskisuosituksen koskevan yli 12-vuotiaita kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla myös harrastustoiminnassa.

THL:n linjauksen mukaisesti  suosittelemme Etelä-Karjalan alueella maskien käyttöä PaSa Bandyn osalta harjoituksiiin ja peleihin tultaessa (pukukoppialueilla) sekä niistä lähdettäessä yli 12-vuotiaille. 

Alla olevassa linkissä Imatran kaupungin uutinen asiaan liittyen:

https://www.imatra.fi/uutinen/2021-01-08_thl-suosittaa-maskin-k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%A4-jatkossa-yli-12-vuotiaille


Linkki Eksoten Koronasivustolle